Krystalová voda část 8. – příprava

krystalova vodaPřed přípravou krystalové vody by měly být krystaly řádně očištěné. Po té co je mechanicky očistíte a vydezinfikujete, je nutné provést energetické „čištění“. K tomu jsou nejvhodnější ametystové drúzy, nebo jejich části, na které kameny položíme. Rovněž je velmi vhodná kamenná sůl. Některé prameny udávají potřebnou dobu k čištění kamenů přibližně 2-4 hodiny. Osobně necháváme kameny očistit 8-12 hodin.

Poté co máte připraveny kameny a vhodnou nádobu, která je neutrální (nebarevná, bez potisku) můžete začít s výrobou pravé krystalové vody. Tuto lze připravit několika metodami.

Vkládání do vody je nejrozšířenější metodou je přímé vkládání kamenů do vody. Kameny vložíte opatrně do očištěné skleněné nádoby a zalijete připravenou vodou. Kameny by měly být zcela ponořené.  Přiměřená lhůta přípravy touto metodou je minimálně 2 hodiny, maximálně pak 2 dny. S ohledem na bezprostřední kontakt kamenů s vodou je třeba přísně vyloučit jedovaté minerály, jakož i většinu zdraví škodlivých kamenů.
Jejich seznam vám můžeme v případě vašeho zájmu zaslat emailem.

Varná metoda je popisována v mnoha receptech Hildegardou z Bingenu. Touto metodou získáme velice účinnou krystalovou vodu. Podmínkou je však postupné pozvolné zvyšování a následné snižování teploty vody. Výhodou této metody je rychlost: za 30 až 6o minut lze připravit velice účinnou krystalovou vodu. Nevýhodou je, že mnohým krystalům vaření škodí: ztrácejí lesk a vypadají nevzhledně. Proto nevařte žádné drahé kameny, jako ušlechtilé odrůdy opálů – mohli byste splakat nad výdělkem. Navíc spousta ve studené vodě nerozpustných krystalů uvolňuje při vaření látky, které mohou být jedovaté nebo zdraví škodlivé, v každém případě jsou nežádoucí. Proto by varnou metodu měli užívat jen odborníci.

Odpařovací metoda je rovněž zmiňována Hildegardou z Bingenu, která ji doporučuje provádět například s achátem a ametystem. Zde jsou krystaly umístěny nad hrncem, v němž se vaří voda. Pára se sráží na kamenech a skapává zpátky do vody. Hrnec by měl být zevnitř smaltovaný, protože přímý kontakt vody s kovem může poškodit informaci. Tato zpětná destilace se provádí asi půl hodiny, potom se hrnec odstaví z plotny. Srážení a odkapávání ovšem pokračuje, dokud voda neochladne. Tento postup je poněkud šetrnější než varná metoda. I zde existuje nebezpečí, že se uvolní nežádoucí látky, měly by se užívat jenom určité krystaly. Jejich seznam vám můžeme v případě vašeho zájmu zaslat emailem.

Zkumavková metoda je vhodná pro přípravu krystalové vody z choulostivých a rizikových materiálů. Vložíte je do zkumavky z křemičitého skla a tu ponoříte do vody. Takto je vyloučen přímý kontakt krystalů s vodou, která tudíž nemůže být chemicky znečištěna.  Výhodou zkumavkové metody je, že umožňuje vyrábět krystalovou vodu také z jedovatých, naolejovaných a navoskovaných kamenů .

SONY DSC

Přikládání krystalů. Křišťály, jejichž vrcholy končí jediným bodem, mohou vodě předávat informace z kamenů. Křišťál přijímá energii základnou a stranami a přivádí ji do vrcholu Křišťál by měl být pokud možno čirý a po stranách a na vrcholu nezbroušený ani neleštěný. Samotný vrchol by měl být bez kazu. Základna může být seříznutá a vyleštěná. Při přípravě krystalové vody touto metodou je vhodné použít jako podložku např. bílou látku nebo alespoň bílý papír. Existují i speciální podložky z přírodního dřeva, které eliminují rušivé vlivy podkladu. Hlavní výhoda metody přikládání spočívá v její rychlosti. Nevýhodou metody je, že při použití křišťálů se jejich informace šíří nejen do vody, ale také do okolí – křišťály totiž předávají energii nejenom svým vrcholem, nýbrž i hranami.

Dalšími metodami jsou sklenice na kamenné podložce a voda v kamenných miskách. Výběr vhodných kamenů je však s ohledem na výchozí materiál pro výrobu desky nebo kamenných misek značně omezen než u výše popisovaných metod.

Setrváním na těchto stránkách souhlasíte s použitím cookies. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close